Isnin, 14 Januari 2013

ISTIKHARAH CINTA


Assalamualaikum WBT ukhti wa akhi yang saya sayangi semua..Entri kali ini saya ingin membawa kalian kepada topik istikharah cinta.. Saat hati keliru antara dua pilihan, hanya kepada-Nya kita memohon petunjuk.. 

Hanya kepada Allah tempat kita mengadu dan meminta pertolongan.. Allah sentiasa rindu mendengar hambNya meminta dan berdoa kepada-Nya. 

Saat insan lain sedang lena dibuai mimpi, bangunlah dan dirikanlah solat istikharah pada 2/3 malam untuk mendekatkan diri kepada Allah dan memohon petunjuk daripada-Nya..Hamba itu lebih hampir kepada Tuhannya, saat dia sujud...
Kala hati mula pasrah, segalanya terjawab melalui istikharah...
Istikharah hati mendebunga cinta dan menemukan jawapan...
Jawapan yang pasti, dalam memburu cinta Ilahi...


Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

diistikharah cinta.. 

2 ulasan:

  1. as salam. hai akak, saya nisha, asal sabah. saya tertarik dgn entri akak Istikharah cinta ni. saya minta pndapat akak utk mslh saya skg. saya masih muda, around 9teen. dan saya ada matlamat saya sendiri utk kluarga saya. ttapi saya baru dikejutkan dgn lamaran kkasih saya sbentar tadik. beliau mgajak saya utk bnikah di usia muda begini dan saya total belum bsedia. apa yg ptt saya buat utk mjaga hati c dia?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasalam WBT.. Alhamdulillah.. Maaf lambat reply.. Adik buatlah solat istikarah.. In syaa Allah adik akan temui jawapannya.. Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hamba-Nya..

      Padam